Fysiotherapie voor kinderen wordt vergoed vanuit de basisverzekering

Sta stil bij uw klachten met hulp van de fysiotherapeut

Claudicatio intermittens – beter bekend als etalagebenen – is een benaming voor pijn in de benen door een vernauwing of afsluiting van een slagader in de benen. Door de vernauwing kan de bloedstroom onvoldoende toenemen bij inspanning van de beenspieren (lopen, rennen, traplopen). Er ontstaat dan een zuurstoftekort. Dit veroorzaakt klachten als kramp, pijn en vermoeidheid in de benen bij inspanning.

Looptraining volgen bij FysioFitness Nederweert

Last van lage rugklachten? Laat u helpen door FysioFitness Huib Janssen Nederweert

De maximale pijnvrije loopafstand verbeteren, is het doel van looptraining. Deze training stimuleert de doorbloeding van de kleinere bloedvaten. Dit zorgt ervoor dat er meer zuurstofrijk bloed naar de benen wordt verplaatst. Hierdoor treden minder snel klachten op. Voor het beste resultaat is het verstandig om de looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut te volgen. De fysiotherapeut stimuleert u om het programma, afgestemd op uw niveau, vol te houden en succesvol af te ronden. Gaat u zelfstandig lopen, dan is de kans groot dat u te vroeg stopt vanwege pijn en daardoor de training niet lang genoeg volhoudt.

We doorlopen met u het gehele traject.

Aangesloten bij Claudicationet

Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering krijgt u fysiobehandelingen 9deels) vergoed

FysioFitness Huib Janssen Nederweert is aangesloten bij Claudicationet, waardoor de behandeling wordt vergoed door zorgverzekeraars.