Ga uw klachten te lijf met FysioFitness Huib Janssen Nederweert

Gespecialiseerde fysiotherapie voor ouderen

Geriatriefysiotherapie is gericht op de behandeling van kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge biologische leeftijd die te maken hebben met complexe klachten. De geriatriefysiotherapeut helpt ook mensen die door ziekte, zoals Parkinson, al op jongere leeftijd verschijnselen van ouderdom vertonen.

De zeventigjarige die bij het tennissen een elleboogblessure oploopt, zal daarentegen door een algemeen- of een sportfysiotherapeut worden behandeld.

Wat is geriatriefysiotherapie?

Op zoek naar een fysiotherapeut in de regio Weert? Maak een afspraak bij FysioFitness Huib Janssen Nederweert

Zo vitaal mogelijk ouder worden. Daar draagt de geriatriefysiotherapeut graag aan bij. Als u problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, maar ook als u lichamelijke klachten wilt voorkomen, bieden we een behandeling. Met oefentherapie zorgen we ervoor dat u minder pijn heeft bij het bewegen. Ook zorgen we met deze vorm van fysiotherapie ervoor dat u soepel blijft en geven we u tips over hoe u verantwoord kunt blijven bewegen.

Gezinsleden en eventuele mantelzorgers zijn belangrijk in het leven van ouderen. Daarom adviseren en begeleiden we ook deze mensen. Zo blijven ze betrokken en weten ze hoe zij hun ondersteuning het beste kunnen inzetten. Zonder zichzelf te overbelasten.

Meer informatie over geriatriefysiotherapie of een afspraak maken bij FysioFitness Huib Janssen Nederweert?

U wordt bij ons snel geholpen.

Manuele therapie, sportfysiotherapie en oedeemtherapie zijn enkele specialisaties van FysioFitness Nederweert

Vergoeding

De ziektebeelden zijn veelal als chronische ziekten aangemerkt. Daarom vallen de behandelingen in de meeste gevallen binnen de dekking van de verzekering. Om zeker te zijn of de kosten van de behandelingen – volledig of deels – worden vergoed, neemt u contact op met uw ziektekostenverzekeraar.